Sök
  • boris158

morsdagsdikt

Bön för mammor

Gud, livets källa. Vi ber för mammorna i vår värld.

En tänkte med glädje på fostret som i magen vände, den andra blott ångest och oro kände. En födde sitt barn så lekande lätt, den andra fick kämpa med tårar och svett.

En på BB barnet med glädje åt pappan fick ge, en annan förgäves också andra om hjälp ville be. En följde sitt barn som Maria i lidande och nöd, en annan övergav det redan i fosterlivet till död.

För mammor av alla slag vi ber i dag.

Det finns så mycket en mor ska kunna ... föda och nära, fostra och lära, städa och baka, vara hustru och maka, sitta vid barnets säng, gråta och le, dela mannens säng, för någon i väl, för någon i ve.

Det finns så mycket en mor borde vara: finna sig själv bland midjemått ha koll på diet och vikt i stort som smått bygga karriär och räcka till för alla och svara när uppgifter vill kalla.

Att bara få leva och älskad vara, om det ber vi för en stor mödraskara. För mammor av alla slag, vi ber dig, Gud, i dag.

78 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Den springande pappan Fjärde söndagen efter pingst

Luk 15:11–32 Förlorad och återfunnen Kan det vara världshistoriens mest bekanta berättelse? Jag tror det. Till och med serietidningen Fantomen har gjort en egen version av den, placerad i Vilda Väster

Bröllop på gång Tredje söndagen efter pingst

Luk 14:16–24 Kallelsen till Guds rike Det är bröllopstider. En och annan har fått inbjudningskort med vigseldatum och allt. Vi har meddelat att vi gärna kommer på fest. För vem skulle vilja gå miste o

Pengarna eller livet! Andra söndagen efter pingst

Pengarna eller livet! Andra söndagen efter pingst Luk 16:19–31 Förgängliga och oförgängliga skatter Nu är det upp till bevis! Söndagarna efter pingst vill hjälpa oss att integrera och praktisera det