top of page

morsdagsdikt

Bön för mammor

Gud, livets källa. Vi ber för mammorna i vår värld.

En tänkte med glädje på fostret som i magen vände, den andra blott ångest och oro kände. En födde sitt barn så lekande lätt, den andra fick kämpa med tårar och svett.

En på BB barnet med glädje åt pappan fick ge, en annan förgäves också andra om hjälp ville be. En följde sitt barn som Maria i lidande och nöd, en annan övergav det redan i fosterlivet till död.

För mammor av alla slag vi ber i dag.

Det finns så mycket en mor ska kunna ... föda och nära, fostra och lära, städa och baka, vara hustru och maka, sitta vid barnets säng, gråta och le, dela mannens säng, för någon i väl, för någon i ve.

Det finns så mycket en mor borde vara: finna sig själv bland midjemått ha koll på diet och vikt i stort som smått bygga karriär och räcka till för alla och svara när uppgifter vill kalla.

Att bara få leva och älskad vara, om det ber vi för en stor mödraskara. För mammor av alla slag, vi ber dig, Gud, i dag.

96 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Insändare i Kyrkpressen

Jesus född i Betlehem Lämpligt inför julen fick Kyrkpressens läsare av en respekterad historiker höra att julbudskapet av allt att döma saknar historisk förankring. Det är glädjande att en historiker

En liten dag med stor betydelse.

Förra söndagen så firades reformationsdagen. En dag som ofta går förbi men, men med stor betydelse. Jag vill så här i slutet av reformationsveckan skriva ner några konsekvenser av reformationen, flera

Firmajulfester

Senast veckoslut började de. Firmajulfesterna. Vem har lagt märke till det? Jo polisen. Det behövdes mera utryckningar för att reda ut oroligheter i hem och bråk i och utanför restauranger. När pande

bottom of page