top of page

Firmajulfester


Senast veckoslut började de. Firmajulfesterna. Vem har lagt märke till det? Jo polisen. Det behövdes mera utryckningar för att reda ut oroligheter i hem och bråk i och utanför restauranger. När pandemin nu är över kan vi räkna med mycket av den sorten.


Till vilket pris?

På hemmaplan. Förskräckta och rädda barn. Maken/makan, sambon som bävar inför vad som händer när den andre kommer hem och vad han/hon gjort på småtimmarna.

För företaget. Sjukskrivningar när flirtandet i ruset ibland leder till engångsligg och krossade äktenskap.

För samhället. Höga kostnader för polis, sjukvård och sociala myndigheter.


Varför måste firmor hålla på så här? Ändå inte alla förstås. Och inte släpper alla sina hämningar på en firmajulfest. Men ändå.


Det är farligt när något destruktivt blir kultur, ”Det hör till” på samma sätt som ett rallymästerskap ska firas med vinflaskor på prispallen (vad har bilkörning och alkohol att göra med varandra?) och den första frågan som ställs åt ett fotbolls-eller ishockeylag som vunnit FM är ”hur ska ni fira ikväll” (underförstått hur många öl och vinglas blir det). För att inte tala om att studenter måste visa vad man lärt sig under hela sin skolgång genom att festa och svira. Bibeln ord att synd är oförnuftig håller verkligen sträck.


Men tillbaka till firmajulfester. Jag lyfter på hatten för de företag som vill erbjuda sina anställa en meningsfull och trevlig kväll utan alkohol eller bara ett glas till maten. Och med Avec inbjuden. Så alla företagsledare och styrelser:

Det höjer aktien både hemma och på börsen.

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Insändare i Kyrkpressen

Jesus född i Betlehem Lämpligt inför julen fick Kyrkpressens läsare av en respekterad historiker höra att julbudskapet av allt att döma saknar historisk förankring. Det är glädjande att en historiker

En liten dag med stor betydelse.

Förra söndagen så firades reformationsdagen. En dag som ofta går förbi men, men med stor betydelse. Jag vill så här i slutet av reformationsveckan skriva ner några konsekvenser av reformationen, flera

Kommentare


bottom of page